email: stavba@cmkos.cz, tel: +420 234 462 192

1 2 3 4 5 6
[1 - 20] z 160
Průměrná míra inflace za rok 2015 - 0,3 %

Dne 12. ledna byla zveřejněna zpráva ČSÚ o tom, že průměrná míra inflace vyjádřená přírůstkem indexu spotřebitelských cen v roce 2015 proti průměru roku 2014 byla 0,3 %, z toho ceny služeb vzrostly o 0,8 % a ceny zboží se nezměnily.

Průměrná míra inflace v roce 2014 byla 0,4 %

Podle dnes zveřejněné zprávy ČSÚ průměrná míra inflace za celý rok 2014 dosáhla 0,4 % a byla nejnižší od roku 2003. Spotřebitelské ceny klesly v prosinci proti listopadu o 0,1 %. Tento pokles ovlivnilo snížení cen v oddíle doprava. Meziroční růst spotřebitelských cen v prosinci zpomalil na 0,1 % (z 0,6 % v listopadu).

Průměrná roční míra inflace v roce 2013 - 1,4 %

Podle dnes zveřejněné zprávy ČSÚ byla průměrná míra inflace v roce 2013 - 1,4 %. Spotřebitelské ceny vzrostly v prosinci proti listopadu o 0,4 %. Tento vývoj ovlivnilo zvýšení cen zejména v oddíle potraviny a nealkoholické nápoje a v oddíle doprava. Meziroční růst spotřebitelských cen zrychlil v prosinci na 1,4 % (z 1,1...

Bytová výstavba stále v útlumu

Stavební produkce v říjnu 2013 klesla meziročně o 1,0 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 22,6 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 21,7 %. Bylo zahájeno meziročně o 34,4 % bytů méně. Dokončeno bylo o 16,5 % bytů méně.

Útlum ve stavebnictví pokračoval

Jak dnes uvedl Český statistický úřad, stavební produkce v září 2013 klesla meziročně o 9,5 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 8,7 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota vzrostla o 14,5 %. Bylo zahájeno meziročně o 1,7 % bytů méně. Dokončeno bylo o 18,2 % bytů více.

Stavební produkce klesla

Stavební produkce v srpnu 2013 klesla meziročně o 8,1 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 14,8 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 63,1 %. Bylo zahájeno meziročně o 3,0 % bytů více. Dokončeno bylo o 23,8 % bytů méně.

Meziroční inflace mírně zpomalila

Vcelku pozitivní zprávou, kterou vydal statistický úřad je to, že spotřebitelské ceny klesly v srpnu proti červenci o 0,2 %. Tento pokles ovlivnilo zejména snížení cen v oddíle potraviny a nealkoholické nápoje. Meziroční růst spotřebitelských cen zpomalil v srpnu na 1,3 % (z 1,4 % v červenci).

STAVEBNICTVÍ - ČERVENEC 2013

Stavební produkce v červenci 2013 vzrostla meziročně o 0,2 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 11,5 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 14,3 %. Bylo zahájeno meziročně o 12,6 % bytů více. Dokončeno bylo o 22,7 % bytů méně.

STAVEBNÍ VÝROBA V ROCE 2012
STAVEBNÍ HMOTY 2012
Stavební produkce vzrostla také díky počasí

Stavební produkce v únoru 2013 vzrostla dle ČSÚ meziročně o 2,3 %, což bylo zčásti ovlivněno nízkou srovnávací základnou v únoru 2012. Stavební úřady vydaly meziročně o 5,8 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 9,9 %. Bylo zahájeno meziročně o 19,9 % bytů méně. Dokončeno bylo o 0,6 % bytů méně.

Další pokles stavební produkce

Stavební produkce v lednu 2013 klesla meziročně o 9,3 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 4,1 % stavebních povolení více a jejich orientační hodnota klesla o 31,7 %. Bylo zahájeno meziročně o 39,0 % bytů méně. Dokončeno bylo o 10,4 % bytů méně.

Stavební produkce v roce 2012 klesla o 6,5 %

Stavební produkce v prosinci 2012 klesla meziročně o 17,3 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 7,1 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota vzrostla o 27,3 %. Bylo zahájeno meziročně o 5,1 % bytů méně. Dokončeno bylo o 2,3 % bytů méně. V roce 2012 klesla stavební produkce meziročně o 6,5 %.

Průměrná míra inflace v roce 2012 byla 3,3 %

Velmi důležitou zprávu dnes vydal Český statistický úřad. Dle jeho zprávy průměrná míra inflace vyjádřená přírůstkem indexu spotřebitelských cen v roce 2012 proti průměru roku 2011 byla 3,3 %, což je o 1,4 procentního bodu více než v roce 2011 a nejvyšší hodnota za poslední čtyři roky. Údaj o míře inflace je důležitým signálem...

Teplý listopad zmírnil pokles produkce

Stavební produkce v listopadu 2012 klesla meziročně reálně o 2,7 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 14,1 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota vzrostla o 1,3 %. Bylo zahájeno meziročně o 17,6 % bytů méně. Dokončeno bylo o 12,9 % bytů méně.

Meziroční inflace zpomalila

Spotřebitelské ceny klesly v listopadu proti říjnu o 0,2 %. Tento pokles ovlivnilo snížení cen především v oddílech doprava, pošty a telekomunikace, rekreace a kultura. Meziroční růst spotřebitelských cen zpomalil v listopadu na 2,7 % ze 3,4 % v říjnu.

Ani vyšší počet pracovních dní nezastavil pokles stavební produkce

Stavební produkce v říjnu 2012 klesla meziročně reálně o 4,3 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 2,1 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 4,3 %. Bylo zahájeno meziročně o 4,7 % bytů méně. Dokončeno bylo o 17,3 % bytů méně.

Spotřebitelské ceny meziměsíčně mírně vzrostly

Spotřebitelské ceny po třech měsících poklesu vzrostly v říjnu proti září o 0,2 %. Tento vývoj ovlivnilo zvýšení cen především v oddílech potraviny a nealkoholické nápoje, alkoholické nápoje a tabák, odívání a obuv. Meziroční růst spotřebitelských cen v říjnu byl stejný jako v září, tj. 3,4 %.

Pokles stavební produkce se prohloubil

Stavební produkce v září 2012 klesla meziročně reálně o 10,6 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 11,4 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 9,5 %. Bylo zahájeno meziročně o 25,5 % bytů méně. Dokončeno bylo o 4,6 % bytů více.

STAVEBNÍ VÝROBA 1-6/2012
  1 2 3 4 5 6