email: stavba@cmkos.cz, tel: +420 234 462 192

Infoservis OS - Ekonomika a soc. politika - Výsledky ve stavebnictví

1 2 3 4 5
[1 - 20] z 83
Bytová výstavba stále v útlumu

Stavební produkce v říjnu 2013 klesla meziročně o 1,0 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 22,6 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 21,7 %. Bylo zahájeno meziročně o 34,4 % bytů méně. Dokončeno bylo o 16,5 % bytů méně.

Útlum ve stavebnictví pokračoval

Jak dnes uvedl Český statistický úřad, stavební produkce v září 2013 klesla meziročně o 9,5 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 8,7 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota vzrostla o 14,5 %. Bylo zahájeno meziročně o 1,7 % bytů méně. Dokončeno bylo o 18,2 % bytů více.

Stavební produkce klesla

Stavební produkce v srpnu 2013 klesla meziročně o 8,1 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 14,8 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 63,1 %. Bylo zahájeno meziročně o 3,0 % bytů více. Dokončeno bylo o 23,8 % bytů méně.

STAVEBNICTVÍ - ČERVENEC 2013

Stavební produkce v červenci 2013 vzrostla meziročně o 0,2 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 11,5 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 14,3 %. Bylo zahájeno meziročně o 12,6 % bytů více. Dokončeno bylo o 22,7 % bytů méně.

STAVEBNÍ VÝROBA V ROCE 2012
Stavební produkce vzrostla také díky počasí

Stavební produkce v únoru 2013 vzrostla dle ČSÚ meziročně o 2,3 %, což bylo zčásti ovlivněno nízkou srovnávací základnou v únoru 2012. Stavební úřady vydaly meziročně o 5,8 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 9,9 %. Bylo zahájeno meziročně o 19,9 % bytů méně. Dokončeno bylo o 0,6 % bytů méně.

Další pokles stavební produkce

Stavební produkce v lednu 2013 klesla meziročně o 9,3 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 4,1 % stavebních povolení více a jejich orientační hodnota klesla o 31,7 %. Bylo zahájeno meziročně o 39,0 % bytů méně. Dokončeno bylo o 10,4 % bytů méně.

Stavební produkce v roce 2012 klesla o 6,5 %

Stavební produkce v prosinci 2012 klesla meziročně o 17,3 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 7,1 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota vzrostla o 27,3 %. Bylo zahájeno meziročně o 5,1 % bytů méně. Dokončeno bylo o 2,3 % bytů méně. V roce 2012 klesla stavební produkce meziročně o 6,5 %.

Teplý listopad zmírnil pokles produkce

Stavební produkce v listopadu 2012 klesla meziročně reálně o 2,7 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 14,1 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota vzrostla o 1,3 %. Bylo zahájeno meziročně o 17,6 % bytů méně. Dokončeno bylo o 12,9 % bytů méně.

Ani vyšší počet pracovních dní nezastavil pokles stavební produkce

Stavební produkce v říjnu 2012 klesla meziročně reálně o 4,3 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 2,1 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 4,3 %. Bylo zahájeno meziročně o 4,7 % bytů méně. Dokončeno bylo o 17,3 % bytů méně.

Pokles stavební produkce se prohloubil

Stavební produkce v září 2012 klesla meziročně reálně o 10,6 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 11,4 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 9,5 %. Bylo zahájeno meziročně o 25,5 % bytů méně. Dokončeno bylo o 4,6 % bytů více.

STAVEBNÍ VÝROBA 1-6/2012
Stavebnictví v červenci 2012 opět klesalo

Podle údajů ČSÚ stavební produkce v červenci 2012 klesla meziročně reálně o 0,5 %, po očištění od vlivu počtu pracovních dnů se snížila o 1,7 %. Červenec 2012 měl ve srovnání se stejným měsícem předchozího roku o jeden pracovní den více. Stavební produkce očištěná od sezónních vlivů byla v červenci 2012 meziměsíčně vyšší...

Výrazný pokles v inženýrském stavitelství

Stavební produkce v červnu 2012 klesla meziročně reálně o 8,4 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 14,4 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 36,3 %. Bylo zahájeno meziročně o 17,4 % bytů méně. Dokončeno bylo o 91,9 % bytů více.

Další pokles stavební produkce a bytové výstavby

Stavební produkce v dubnu 2012 klesla meziročně reálně o 2,7 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 10,8 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 2,8 %. Bylo zahájeno meziročně o 17,8 % bytů méně. Dokončeno bylo o 28,3 % bytů méně.

Stavební výroba 2011
Meziroční pokles stavební produkce pokračoval

Stavební produkce v březnu 2012 klesla meziročně reálně o 8,9 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 8,8 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 25,9 %. Bylo zahájeno meziročně o 6,2 % bytů méně. Dokončeno bylo o 19,8 % bytů méně.

Mrazivý únor omezil stavební práce

Stavební produkce v únoru 2012 klesla meziročně reálně o 16,0 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 4,9 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 49,9 %. Bylo zahájeno meziročně o 11,9 % bytů méně. Dokončeno bylo o 2,2 % bytů méně.

Meziroční pokles produkce a zaměstnanosti

Stavební produkce v lednu 2012 klesla meziročně reálně o 5,3 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 6,2 % stavebních povolení více a jejich orientační hodnota vzrostla o 1,5 %. Bylo zahájeno meziročně o 10,2 % bytů více. Dokončeno bylo o 27,2 % bytů více.

Stavební produkce v roce 2011 nižší o 3,1 %

Stavební produkce v prosinci 2011 vzrostla meziročně reálně o 14,6 %. Po očištění od sezónních vlivů byla stavební produkce meziměsíčně vyšší o 5,5 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 0,8 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 27,3 %. Bylo zahájeno meziročně o 12,2 % bytů méně. Dokončeno bylo o...

1 2 3 4 5
[1 - 20] z 83